شستشو
۱۳۹۶/۱۰/۰۴شستشو
در اینجا، مراحل مختلفی را كه پس از دریافت فرش بوسیله مسئول پذیرش و تحویل آن به كارخانه تا ارسال مجدد آن برای مشتریان، بدون پرداختن به جزئیات فنی وشستشو ی تكمیلی كه طی سالیان سال به تجربه به دست آورده ایم را به اطلاع می رسانیم.قالیشویی
روش شستشوی فرش ماشینی و دستبافت
یکی از مهمترین روش های نگهداری از فرش های دستباف و همچنین فرش های ماشینی که در منزل از آنها استفاده می کنیم تمیز نگه داشتن آنهاست. با شستشوی فرش ها می توانیم آنها را از هر نوع آلودگی محافظت نماییم. زیرا آلودگی ها علاوه بر این که زیبایی فرش را از بین می برند می توانند باعث ایجاد خسارت نیز به فرش شوند. از این رو باید این فرش ها را مورد شستشو قرار دهیم.
می دانیم که استفاده از فرش در محل زندگی میتواند منجر به آلودگی و کثیفی آن شود. حتی اگر بسیار دقت نیز نماییم باز هم با یک اتفاق فرش ما ممکن است کثیف شود. از این رو شستشوی فرش چه به صورت دستی و چه به صورت ماشینی یک امری ضوری می باشد.
فرش های دستباف به دلیل نوع بافت و تارو پودی که در ان ها به کار رفته است نحوه ی شستشوی خاص خود را داند از این رو نمی توانیم با دستگاههای مخصوص فرش شویی آن ها را شستشو دهیم. باید به گونه ای این فرش ها شسته شوند که کیفیت اولیه و حالت خودشان را از دست ندهند. اما اگر این عملیات به درستی صورت نگیرد بدون شک شکل ظاهری فرش دستباف شما و همچنین ساختار آن را از بین خواهد برد.
گردو غباری که بر روی پرزهای فرش می نشیند به مرور زمان باعث تیره تر شدن فرش می شود. از این رو هرچه فرش شما زمینه ای روشن تر داشته باشد باید بیشتر مورد شستشو قرار بگیرد.
معمولا فرش ها را پس از بافت و تحویل یک بار می شویند و سپس به دست مشتری می رسانند. تا مطمئن شوند که با شستشوی فرش هیچ آسیبی به نقش و جلوه ی آن وارد نخواهد شد.
مراحل قبل از اقدام به شستشوی فرش
بهتر است قبل از این که دست به شستشوی فرش بزنید ابتدا به غبارگیری از آن بپردازید. این غبار ها که معمولا به صورت ترکیبی از دوده، کربن، آهن و … به پرز فرش نفوذ می کند می تواند الودگی فرش را افزوده و زمان بیشتری را از ما برای شستشوی فرش بگیرد. از این رو با انجام عملیات غبار گیری می توانیم فرش را در زمان کمتری شستشو دهیم. این ذرات معمولا رطوبت را به خود جذب می کنند و در دراز مدت می توانند به صورت لکه های بر روی فرش طاهر شوند.
این روش غبارگیری معمولا به دو روش دستی و ماشینی صورت می گیرد. غبارگیری دستی یا معمولی به این صورت است که با استفاده از یک چوب بر پشت فرش می کوبند تا تمام گرد و خاک های نشسته بر زیر پرز ها از فرش جدا شون. بعد از آن فرش را با یک جاروی زبر می روبند. باید به گونه ای این عمل صورت بگیرد که بافت و تار و پود فرش آسیبی نبیند. به هیچ عنوان نباید فرش را بر روز زمین بکوبید. این یک روش نادرست برای غبارگیری از فرش است.
روش دوم غبارگیری به روش مکانیکی یا ماشینی می باشد. این روش را معمولا کارخانجات قبل از انجام شستشوی فرش، بسته به نوع فرش و کیفیت آن انجام میدهند و نمی توان در منزل این کار را انجام داد.
استفاده از جارو برقی معمولا تا حدود بسیار زیادی از جمع آوری گرد و غبار بر روی فرش جلوگیری می کند. اما در خانه های روستایی باید حتما عملیات غبار گیری قبل از شستن فرش صورت پذیرد.
قبل از این که به عملیات شستشوی فرش دست بزنید مطمئن شوید که فرش دستباف شما رنگ پس ندهد. زیرا اگر ندانسته اقدام به شستشو نمایید می توانید فرش را به مرز نابودی برسانید. برای اطمینان از این مسئله یک دستمال سفید را آب ولرم خیس کنید و به قسمت هایی از پرز فرش بکشید اگر دستمال رنگی شد یعنی فرش رنگ می دهد و باید برای شستن فرش نکاتی را رعایت کنید.